Magic Newborn Fotografie | Blog
15929
blog,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Blog

Op Facebook kwam ik een advertentie tegen van Saal-Digital met de vraag of fotografen tegen een korting hun fotoboek willen  testen.

Na het sturen van een E-mail met je motivatie heb ik de kortingscode toegestuurd gekregen. Om te beginnen moet je op de website software downloaden om je foto product mee te maken. De website is  overzichtelijk en alles makkelijk is te vinden.
saal_software

Na het installeren van de software kan je beginnen met het maken van het boek, de pagina’s had ik in fotoshop gemaakt,
heb daar een kleur profiel en spread template gedownload vanaf de website. Bij het maken van een fotoboek kan je veel opties aanvinken,
  1. Matte of glanzende kaften wel of niet gewatteerd
  2. Leren kaften met opdruk
  3. Hoogglans of matte pagina’s
  4. Barcode op laatste pagina, het laten verwijderen van de barcode op de laatste pagina  kost 5 euro een beetje aan de dure kant hoort er gewoon niet op te staan vind ik.
  5. Een cadeaubon in het formaat van het album is mee te bestellen.

saal_software-3
Wat ik mis zijn linnen foto covers die hebben een professionele uitstraling en een keuze voor verschillende soorten papier waaronder lustre waarop de zwart/wit afdrukken veel beter tot hun recht komen.

saal_software-2

Er is een papierdikte van 600 gr bij een fotoboek XT, daar heb ik gekozen voor mijn review omdat dat mooi staat bij  voor een fotoboek. Het boek  heeft de afmetingen van 19 x 19 cm en het onderwerp is newborn fotografie.

 

Het programma zelf is prettig om mee te werken. Ik moet zeggen, heel veel opties en mogelijkheden. Onderaan staan alle gegevens van je fotoalbum en de prijs inclusief BTW, exclusief verzendkosten.
De foto’s staan aan de linker kant, rechts staan alle pagina templates, achtergronden, cliparts en paginakleuren. Verder wijst alles zich vanzelf.
Je kan helaas geen gebruik maken van schutbladen, je kan de eerste en laatste pagina leeg laten dat kost je dan wel 2 pagina’s
De in fotoshop gemaakte pagina’s kon ik makkelijk als achtergrond op de pagina’s plaatsen.

saal_software-1
Toen ik klaar was met het maken van het boek ging het bestellen makkelijk, je kan alleen niet met Ideal betalen. Wel met PayPal, Creditcard of gewoon nog met een factuur. Als  de bestelling gedaan is krijgt je een E-mail bericht dat je bestelling geplaatst is  Als het fotoboek klaar is voor verzending krijg je de factuur toegestuurd met het verzoek direct te betalen.

Het fotoboek kwam na een paar dagen binnen  verpakt in plastic en faam in mooi stevig karton.

Na het uit pakken van het boek viel gelijk de mooi kaft op in hoogglans, wat wel gelijk op viel is dat de zwart/wit foto’s op de kaft niet helemaal tot zijn recht komen omdat ze iets donkerder waren dan de originele foto’s en je geen speciaal papier kon kiezen voor zwart wit afdrukken, misschien komt dit nog in de toekomst.

En nu het fotoalbum zelf, op de website staat dat de foto’s op echt fotopapier zijn gedrukt. De kleuren foto’s zijn briljant en komen erg goed overeen met mijn gekalibreerde scherm  de zwart/wit daarin viel tegen ze zijn iets donkerder dan op mijn scherm, de dikke fotobladen zijn echt geweldig. Er waren wel wat oneffenheden in de ril van de kaft en omdat ik gekozen heb om de eerste en laatste pagina ook te bedrukken zie je duidelijk dat dit geplakt is. Het is netjes geplakt, maar je ziet in de foto de rand van de kaft en dat vind ik zonde.

Ik ga daar contact over opnemen en hoop dat dit op gelost word.
Ondanks dat lay-flat een standaard iets is in de software blijven de pagina’s toch niet zo strak plat liggen zoals ik van andere leveranciers wel gewend ben.


Al met al ben ik zeer tevreden of het resultaat van dit album  de prijs kwaliteit verhouding is goed het boek kost met 32 pagina inclusief verzend kosten 67,95  wel zat daar de barcode nog op het boek maar die viel niet echt op maar voor klanten zal ik deze in het vervolg toch laten verwijderen.

Dus al met al ben ik zeer tevreden met Saal-Digital, ik kan hun dan ook aanbevelen om uw mooie boeken te laten maken, klantvriendelijk firma en makkelijk werkende software.

Op naar mijn volgende foto producten van de firma Saal-digitaal